Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Vo V. Čause je netradična svadba, vydávajú sa tri sestry a ich matka

Na snímke nevesty so ženíchmi pred Mestským úradom v Handlovej. Foto: TASR

Ako priblížila svadobná mama a nevesta v jednej osobe Eva Šárošová, na myšlienku spoločnej svadby prišla spolu s jedným z jej zaťov.

Veľká Čausa 17. mája (TASR) - Netradičnú odobierku štyroch neviest z jednej rodiny zažili dnes vo Veľkej Čause pri Prievidzi. Svadobný deň tam dnes prežívajú tri sestry spolu so svojou mamou. Obrad mali dve z neviest v Handlovej, ďalšie dve v Chrenovci - Brusne, oslava s viac ako stovkou hostí bude je už spoločná.

Ako priblížila svadobná mama a nevesta v jednej osobe Eva Šárošová, na myšlienku spoločnej svadby prišla spolu s jedným z jej zaťov. "Riešili sme to potom všetci spolu. Myslíme si, že je to fajn nápad," podotkla. Podľa jej slov mali najskôr nevesty i ženíchovia zo spoločnej svadby stres, najmä jej príprava bola náročná. "Je to ťažké, všetko sa rieši štyrmi, každý má svoj názor, chce niečo iné. Ale nakoniec sme našli dohodu, myslím s, že to všetko dobre dopadlo. Teraz sa už len budeme baviť do rána," povedala.

Svadobnú mamu teší, že vydáva tri dcéry. "Samozrejme, aj ja som sa tešila, že prišiel rad i na mňa. Prišli aj slzy, keďže dávam svoje dcéry do rúk niekomu inému. Dostala som však dobrých zaťov a dcéry dobrých manželov," poznamenala.

"Veľmi sa teším, že to vyšlo takto vo štvorici, bolo to omnoho zábavnejšie pripravovať, ako by to bolo len vo dvojici. Každý sa čudoval, či sa budeme vedieť dohodnúť, ale dalo sa to určite," povedala nevesta Stanislava. Jej manžel Kamil sa z takejto svadby teší tiež. "Máme dobrú svokru, tak nebola ani tréma," povedal.

Neveste Evke bolo najskôr do plaču, avšak je šťastná, že to všetky vyvolené zvládli. Rovnako dojatá bola aj jej sestra Gabika.