Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Partizánskom plánujú postaviť vyše 120 rodinných domov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Individuálnu bytovú výstavbu a hromadnú bytovú výstavbu plánuje zrealizovať trojica investorov - spoločnosti Kamilstav, 3H Studio, Peterra Property a architekt Marián Minarovič, spresnil primátor.

Partizánske 19. februára (TASR) - Súkromní investori plánujú v partizánskej mestskej časti Šimonovany postaviť 123 nových rodinných domov a 105 bytov v nízkopodlažných domoch. O zámere pod názvom Nové Šimonovany informoval primátor Jozef Božik v nadväznosti na rokovania s investormi.

Individuálnu bytovú výstavbu a hromadnú bytovú výstavbu plánuje zrealizovať trojica investorov - spoločnosti Kamilstav, 3H Studio, Peterra Property a architekt Marián Minarovič, spresnil primátor. V tejto súvislosti vyzdvihol, že je v meste záujem o nové investície.

Primátor pripomenul, že v meste postavili za posledné roky viac ako 650 nových rodinných domov a bytov. V meste podľa neho pribudlo 87 mestských bytov a bytov v bývalých mestských priestoroch, súkromní investori tiež postavili na území mesta viac ako 200 nových rodinných domov. "Ďalších 150 bytových jednotiek v troch bytových domoch pribudne na Šípku, pričom s ich výstavbou začína investor v tomto roku," dodal Božik.