Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Svetový deň povedomia o autizme si pripomínali aj v Bojniciach

Na snímke vpravo autista za pomoci opatrovateľky pracuje v tvorivej dielni v domove sociálnych služieb Drahuškovo v Krajnom. Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do kampane, ktorá pripomína Svetový deň povedomia o autizme, sa dnes zapojili aj pracovníci Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice.

Bojnice 2. apríla (TASR) - Do kampane, ktorá pripomína Svetový deň povedomia o autizme, sa dnes zapojili aj pracovníci Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice. "Zamestnanci dnes chodili označení modrými stužkami, prípadne v modrom oblečení, teda vo farbe komunikácie," uviedla pre TASR kultúrno-propagačná manažérka SNM -Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Doplnila, že v pokladni boli tiež počas otváracích hodín múzea pripravené pre návštevníkov informačné materiály o autizme.

Svetový deň povedomia o autizme vyhlásila Organizácia spojených národov ešte v roku 2007. Počas dnešného dňa sa konajú po celom svete rozličné vzdelávacie podujatia, akcie a kampane, ktorých cieľom je upriamiť pozornosť na autizmus. Ide o vývojovú poruchu, ktorá postihuje tri hlavné oblasti u ľudí - komunikáciu, nadväzovanie vzťahov a predstavivosť.