Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Technické služby v Prievidzi už minuli asi 40 ton posypového materiálu

Ilustračné foto Foto: A.R.K. technické služby s.r.o.

Nízka spotreba materiálu bola zapríčinená teplejším počasím bez snehových zrážok.

Prievidza 21. januára (TASR) - Správca komunikácií v Prievidzi, Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) k tomuto týždňu minuli približne 40 ton posypového materiálu. Nízka spotreba materiálu bola zapríčinená teplejším počasím bez snehových zrážok od polovice novembra minulého roka, keď mestská spoločnosť oficiálne začala so zimnou údržbou ciest a chodníkov.

"Na túto sezónu sme nakúpili 500 ton dreveného kameniva na cesty, 75 ton na chodníky a 200 ton posypovej soli. Cena za posypový materiál, ktorý sme vysúťažili cez Elektronický kontraktačný systém, predstavovala dovedna 19.370 eur bez dane z pridanej hodnoty," uviedol pre TASR Roman Bartoš z TSMPD.

Priblížil, že hodnoty posypového materiálu sú postačujúce na pokrytie bežnej zimy. "Ak bude zima napriek aktuálnym snehovým zrážkam slabšia, na materiáli ušetríme až v budúcom roku, keďže nám ostanú plnšie sklady," skonštatoval.

Zimnú údržbu na 93 kilometroch ciest a 170 kilometroch chodníkov zabezpečujú TSMPD prvý rok, v tom minulom sa o komunikácie starala druhá mestská firma, a to Správa majetku mesta Prievidza. Od nej aj technické služby prevzali techniku na údržbu.