Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčianskych Tepliciach dočasne obnovili dodávky pitnej vody

ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

K prvým výpadkom v dodávke vody došlo v Trenčianskych Tepliciach už v sobotu 7. februára v Kamenickej doline, dnes ráno postupne prerušili dodávky vody aj na sídlisku a v ostatných častiach mesta.

Trenčianske Teplice 8. februára (TASR) – Vo väčšine domácností v Trenčianskych Tepliciach došlo popoludní k obnoveniu dodávok pitnej vody. Postupne obnovia dodávky v celom meste. Podľa primátora Trenčianskych Teplíc Štefana Škultétyho obnovili krátko popoludní Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK) dodávku vody pre Trenčiansku vodohospodársku spoločnosť (TVS), ktorá ju dodáva ku konečným spotrebiteľom.

Trenčianske Teplice: Dodávku vody obnovia v priebehu niekoľkých hodín

Ako na svojej webovej stránke informovali TVK, dodávky vody dočasne obnovili do pondelka 9. februára do 19.00 h na žiadosť mesta Trenčianske Teplice. „K ďalšiemu vývinu celej situácie sa naša spoločnosť vyjadrí po mimoriadnom zasadaní mestského zastupiteľstva v Trenčianskych Tepliciach, ktoré sa uskutoční v pondelok 9. februára,“ informuje TVK.



K prvým výpadkom v dodávke vody došlo v Trenčianskych Tepliciach už v sobotu 7. februára v Kamenickej doline, dnes ráno postupne prerušili dodávky vody aj na sídlisku a v ostatných častiach mesta. Predpoludním zostalo bez pitnej vody prakticky celé mesto. Od 8.00 hodiny zabezpečovala TVS náhradné dodávky pitnej vody.

TVS ako dodávateľ vody v Trenčianskych Tepliciach upozornila, že TVK im avizovali odstávku vody. Podľa vedenia TVS je to zo strany TVK ohrozovanie verejného záujmu. TVK odstávku vody zdôvodnili neexistenciou zmluvného vzťahu a faktom, že TVS im za vodu neplatí. Odoberanie vody z verejného vodovodu bez zmluvy považuje TVK za neoprávnený odber. Spor bude riešiť súd.

Spor medzi TVK a TVS sa ťahá od začiatku novembra minulého roku, keď vstúpila do platnosti výpoveď zmluvy TVK s TVS o prevádzkovaní vodovodov a kanalizácie v trenčianskom a novomestskom regióne a začala ju prevádzkovať TVK vo vlastnej réžii. Obe spoločnosti deklarovali, že do sporu nechcú zaťahovať obyvateľov, momentálne jedna druhú obviňujú, že z konečných spotrebiteľov urobili rukojemníkov svojich záujmov.