Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Ďalších jedenásť DHZ v Trenčianskom kraji dostalo nové defibrilátory

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Defibrilátory s príslušenstvom dostali členovia DHZ Trenčianskych Teplíc, Modrovky, mestskej časti Myjavy Turej Lúky, Vršatského Podhradia, miestnej časti Lazov pod Makytou Dubkovej či Malých Ledníc.

Trenčianske Teplice 14. septembra (TASR) – Ďalším 11 dobrovoľným hasičským zborom v Trenčianskom samosprávnom kraji môže pri záchrane života pomôcť nový defibrilátor. Deväť z nich zafinancoval TSK, ďalšie dva boli sponzorskými darmi. Predstavitelia DHZ si prístroje prevzali v Trenčianskych Tepliciach.

„Trenčiansky kraj už štvrtý rok vyčleňuje finančné prostriedky na obstaranie automatických defibrilátorov pre dobrovoľné hasičské zbory. Celková suma, ktorú kraj do moderných prístrojov s príslušenstvom investoval, sa už blíži k 100.000 eurám. Pri záchrane ľudského života netreba pozerať na peniaze, nemôžeme rátať, koľko stojí jeho záchrana, preto sme radi, že sme mohli odovzdať ďalšie prístroje,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška s tým, že prístroje dobrovoľní hasiči v TSK pravidelne využívajú.

Defibrilátory s príslušenstvom dostali členovia DHZ Trenčianskych Teplíc, Modrovky, mestskej časti Myjavy Turej Lúky, Vršatského Podhradia, miestnej časti Lazov pod Makytou Dubkovej, Malých Ledníc, Bánoviec nad Bebravou, Bošian a Kanianky. Desiaty defibrilátor si z rúk riaditeľa spoločnosti Pharmacare Slovakia Martina Haasa prebrali hasiči zo Selca, ďalší odovzdali hasičom z Omšenia pri príležitosti otvorenia zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice.