Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčianska nadácia začala vydávať knihy v ukrajinčine pre utečencov

Na snímke projektová manažérka Trenčianskej nadácie Nikola Sedláčková listuje v rozprávkovej knihe v ukrajinskom jazyku, ktorú nadácia vytlačila utečencom z Ukrajiny v Trenčíne v utorok 26. apríla 2022. Foto: TASR -Radovan Stoklasa

Od ukrajinského vydavateľstva dostala podľa nej nadácia autorské práva na vytlačenie piatich najobľúbenejších kníh tohto vydavateľstva.

Trenčín 26. apríla (TASR) – Trenčianska nadácia v Trenčíne začala vydávať knihy pre vojnových utečencov z Ukrajiny v ich rodnom jazyku. Pätnásť kníh odovzdali v utorok rodičom Ukrajincov v rámci kurzu slovenského jazyka v Katovom dome na Trenčianskom hrade. Informovala o tom projektová manažérka nadácie Nikola Sedláčková.

„Trenčianska nadácia prišla s iniciatívou Otvor srdce, daruj knihu pre Ukrajinu. Rozmýšľali sme, ako zmysluplne pomôcť ukrajinským mamám a ich deťom, ktoré prichádzajú na Slovensko. Jedna z ciest bola vytlačiť knihy v ukrajinskom jazyku, aby si mamy s deťmi mohli čítať a upokojiť svoju myseľ aspoň na chvíľu,“ priblížila projektová manažérka.



Od ukrajinského vydavateľstva dostala podľa nej nadácia autorské práva na vytlačenie piatich najobľúbenejších kníh tohto vydavateľstva. Zatiaľ vytlačili len zopár kníh, aktuálne hľadajú dobrodincov, ktorí chcú ich myšlienku podporiť. Informácie o možnosti podpory nájdu záujemcovia na webovom sídle Trenčianskej nadácie.