Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčianske Teplice očakávajú rekordný počet návštevníkov

Teplá voda v relaxačných bazénoch v kúpeľoch Trenčianske Teplice prilákala ľudí počas voľného dňa. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Začiatok roka je už tradičné venovaný v Trenčianskych Tepliciach plesom a fašiangovým podujatiam, ktoré vyvrcholia zábavou priamo na námestí 6. februára.

Trenčianske Teplice 21. januára (TASR) – Samospráva Trenčianskych Teplíc očakáva, že v tomto roku prenocuje v kúpeľnom mestečku viac ako 350.000 návštevníkov. Primátor Štefan Škultéty si to myslí aj napriek tomu, že mesto prišlo o medzinárodný filmový festival Art Film Fest.

Minulý rok sa podľa neho niesol najmä v znamení miliónových investícií do infraštruktúry cestovného ruchu. Takmer po 15 rokoch zrekonštruovali kúpalisko Zelená žaba s dennou kapacitou 700 ľudí. Zmodernizoval sa najväčší liečebný dom Krym s kapacitou 300 lôžok a v širšom centre mesta pribudol aj nový štvorhviezdičkový hotel s kapacitou viac ako 150 postelí.

Samospráva neočakáva pokles návštevnosti ani z dôvodu avizovaného odchodu Art Film Festu na východ Slovenska. "Máme jedinečné kúpalisko Zelená žaba, unikátne termálne pramene a kvalitné služby. Niet sa čoho obávať. Práve naopak, prostredníctvom OOCR je pripravený bohatý celoročný program aj s alternatívou filmového festivalu. Organizácia plánuje tento rok minúť na produkty cestovného ruchu viac ako 300.000 eur. Z toho takmer polovicu by mala tvoriť dotácia z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR na základe zákona o podpore cestovného ruchu," doplnil primátor, ktorý je zároveň aj predsedom Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR).

Ako dodal, od roku 2012, kedy organizácia vznikla, už preinvestovala do podpory cestovného ruchu viac ako 750.000 eur. Začiatok roka je už tradičné venovaný v Trenčianskych Tepliciach plesom a fašiangovým podujatiam, ktoré vyvrcholia zábavou priamo na námestí 6. februára.