Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčianske Teplice predĺžili nájomné zmluvy dôchodcom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V bytovke na Hurbanovej ulici býva 11 dôchodcov, niektorí z nich sú odkázaní na pomoc opatrovateliek a po skončení platnosti nájomnej zmluvy k 30. júnu by zostali bez strechy nad hlavou.

Trenčianske Teplice 2. júna (TASR) - Mesto Trenčianske Teplice predĺži nájomné zmluvy obyvateľom bytovky na Hurbanovej ulici do konca septembra tohto roka. Informovala o tom Barbora Zajačková z mestského úradu.

"Mesto dodržalo svoj sľub byť nápomocné ľudom, ktorým sa majú ku dňu 30. júna 2023 skončiť nájomné pomery v objekte na Hurbanovej ulici. Napriek mnohým nepravdivým informáciám a invektívam mesto proaktívne hľadá dostupné riešenia," uviedla Zajačková.

Objekt na Hurbanovej ulici slúžil v minulosti ako zariadenie sociálnej starostlivosti. Nespĺňal však zákonné podmienky poskytovania sociálnej služby, čo skonštatovala aj kontrola z Trenčianskeho samosprávneho kraja. V septembri 2020 vymazali zariadenie z registra poskytovateľov sociálnych služieb. Mesto pristúpilo k uzatvoreniu nájomných zmlúv v danej budove. Radnica deklarovala, že pôjde len o dočasné riešenie, všetky prvotné nájomné zmluvy uzatvorili na dobu určitú.

V bytovke na Hurbanovej ulici býva 11 dôchodcov, niektorí z nich sú odkázaní na pomoc opatrovateliek a po skončení platnosti nájomnej zmluvy k 30. júnu by zostali bez strechy nad hlavou. Radnica zmluvy v minulosti predlžovala o rok. Tentoraz ich nepredĺžila s tým, že budova je v zlom stave. Mesto podľa Zajačkovej ponúklo všetkým obyvateľom aktívnu pomoc pri hľadaní nového bývania.