Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Najdrahšie byty v Trenčianskom samosprávnom kraji sú v krajskom meste

Ilustračné foto Foto: TASR

Byty v krajskom meste sú podľa Petra Smatanu najdrahšie nielen na strednom Považí, ale aj v celom Trenčianskom samosprávnom kraji.

Trenčín 14. decembra (TASR) - Ceny dvojizbových bytov v Trenčíne sa pohybujú v rozmedzí 50.000 až 70.000 eur. Byty v krajskom meste sú podľa konateľa realitnej kancelárie Real21 Petra Smatanu najdrahšie nielen na strednom Považí, ale aj v celom Trenčianskom samosprávnom kraji.

Ceny dvojizbových bytov sa podľa neho napríklad v Novom Meste nad Váhom pohybujú od 40.000 do 60.000 eur, v Považskej Bystrici od 40.000 eur do 55.000 eur, v Púchove až do 60.000 eur. "Je zaujímavosťou, že ani nie 20-tisícový Púchov má drahšie byty, ako vyše 40-tisícová Považská Bystrica. Spôsobené je to však nižšou ponukou a väčším dopytom po bytoch v Púchove," skonštatoval Smatana.

Porovnanie cien bytov je podľa neho pomerne nepresné, pretože v každom meste sú ešte rôzne lokality, kde sú veľké rozdiely medzi cenami rovnako veľkých bytov. "Pre presnejší prieskum by bolo potrebné konkrétnejšie špecifikovať lokality, kde sa dané nehnuteľnosti nachádzajú. Taktiež je to otázka trhu, a to, ako si majitelia nehnuteľností zvolia predajné ceny, čo nie vždy odzrkadľuje skutočnú hodnotu nehnuteľnosti. Veľmi často majú Slováci tendenciu stanoviť cenu svojej ponuky významne vyššiu, ako je jej reálna hodnota," zdôraznil Smatana.

Ako dodal, veľmi dôležitým faktom pri porovnaní cien bytov je aj to, či sú byty pred, alebo po rekonštrukcii. Úplne samostatnou kategóriou sú podľa neho novostavby. Pri nich sú ceny ešte spravidla o niekoľko percent vyššie.