Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Predseda Trenčianskeho kraja a ruský veľvyslanec rokovali o spolupráci

Jaroslav Baška Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Témou rozhovorov bola spolupráca na ekonomickej, hospodárskej a kultúrnej úrovni, ale aj možná medziregionálna spolupráca v oblasti stredných škôl či spolupráca s Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka.

Trenčín 8. apríla (TASR) – Rozvojom spolupráce medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a regiónmi Ruskej federácie sa zaoberalo štvrtkové (7. 4.) stretnutie predsedu TSK Jaroslava Bašku a mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ruskej federácie v Slovenskej republike (SR) Alexeya Leonidoviča Fedotova na Úrade TSK.

Ako dnes TASR informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK, témou rozhovorov bola spolupráca na ekonomickej, hospodárskej a kultúrnej úrovni, ale aj možná medziregionálna spolupráca v oblasti stredných škôl či spolupráca s Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne. Tá dlhodobo spolupracuje s partnerskými univerzitami z Ruskej federácie. Pracovného rokovania sa zúčastnil aj rektor TnUAD Jozef Habánik.

„Na záver rokovania si predseda TSK s veľvyslancom odovzdali dary, zapísali sa do pamätnej knihy a spoločne sa presunuli k pamätníku umučených na Brezine, kde položili vence na pamiatku padlých,“ doplnila Rezáková.