Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky okresný súd rozhoduje o obvinených v kauze Fatima

Policajt vyvádza z pojednávacej miestnosti obvineného Petra V. v piatok 11. septembra 2020 na Okresnom súde v Trenčíne. Peter V. je spolu s ďalšími osobami obvinení v kauze trenčianskej reštaurácie Fatima. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Medzi obvinenými je aj bývalá štátna tajomníčka Monika J. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V kauze Fatima polícia tento týždeň obvinila celkovo päť ľudí.

Trenčín 11. septembra (TASR) – Okresný súd v Trenčíne rozhoduje o väzbe pre obvinených v súvislosti s kauzou baru Fatima. Policajti pred sudcu priviedli advokátku Annu Ž., expolicajta Milana Ž., ako aj Petra V. Ide o svata bývalej štátnej tajomníčky Moniky J., ktorá je v prípade tiež obvinená. Od marca je vo väzbe pre obvinenie z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka.

Hovorca Krajskej prokuratúty (KP) v Trenčíne Marián Sipavý spresnil, že prokurátor podal návrh na vzatie do väzby v prípade Anny Ž. a Milana Ž. z dôvodov kolúznej a preventívnej väzby. "V prípade Petra V. z dôvodov kolúznej, preventívnej a útekovej väzby," doplnil.

V kauze Fatima polícia tento týždeň obvinila celkovo päť ľudí. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy, priblížil pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Okrem spomínaných je obvinený aj doterajší svedok v kauze Michal V. Podľa advokáta Moniky J. Petra Erdősa považuje jeho klientka výpovede svedkov v kauze Fatima za klamstvá.

Polícia v súvislosti s kauzou vo štvrtok (10. 9.) večer zadržala aj bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera.