Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín chce získať financie na druhú etapu cyklotrasy cez mesto

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prvá etapa cyklotrasy by mala byť hotová do konca mája.

Trenčín 19. apríla (TASR) – Mesto Trenčín chce získať prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu financie na druhú etapu cyklotrasy spájajúcej najväčšie trenčianske sídlisko Juh s centrom mesta.

Ako TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, ide o jednu z najväčších mestských investičných akcií, len výstavba prvej etapy cyklotrasy od kruhového objazdu pri nemocnici do centra bude mesto stáť takmer 300.000 eur.

„V súčasnosti pokračujú práce na dokončení cyklotrasy od kruhového objazdu pri nemocnici do centra mesta. V rámci budovania cyklotrasy vznikli na Námestí sv. Anny ostrovčeky pre lepšiu bezpečnosť chodcov a aj niektoré priechody pre chodcov na Legionárskej ulici boli premiestnené. Pred dokončením je rozšírenie cesty v úseku medzi Námestím sv. Anny a kruhovým objazdom pri nemocnici, treba dokončiť zapustenie dažďových vpustov do chodníkov, osadiť značenia a zrealizovať aj reklamáciu povrchu po obnove plynovodu,“
doplnila Ságová.

Dokončiť podľa nej zostáva rozšírenie na Braneckého ulici, kde aktuálne pokračujú práce na odstránení oporného múrika. Cieľom je rozšírenie ulice tak, aby mohli byť po oboch jej stranách vyznačené cyklopruhy. Prvá etapa cyklotrasy by mala byť hotová do konca mája.

„Momentálne už pripravujeme územie na vybudovanie ďalšieho úseku cyklotrasy od kruhového objazdu po úroveň kaplnky na cintoríne. Práce na druhej etape sa začnú v júni s tým, že dôjde k rozšíreniu Soblahovskej ulice a k úprave križovatky Soblahovská/Cintorínska. Na Soblahovskej ulici dôjde napríklad k zasunutiu autobusových zastávok mimo komunikácie,“ skonštatovala hovorkyňa.

Ako dodala mesto verí, že jeho žiadosť bude úspešná, no aj napriek tomu má v rozpočte vyčlenené financie na výstavbu druhej etapy cyklotrasy. Práce na nej by mali začať už v júni. Do budúcnosti chce mesto riešiť pre cyklistov sídlisko Juh, spojenie miestnych častí Kubrá a Opatová cez sídlisko Sihoť s centrom, spojenie sídliska Juh s priemyselným parkom a cyklotrasy v Zámostí.