Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín chce kúpiť traktor na kompostovisko takmer za 100.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V súčasnosti používaná technika je zastaraná a nevyhovuje požiadavkám pri prevádzkovaní kompostoviska.

Trenčín 9. marca (TASR) – Mesto Trenčín plánuje nákup techniky používanej pri prevádzke kompostoviska. Zámer vyhlásiť verejné obstarávanie schválilo trenčianske Mestské zastupiteľstvo, výzvu na predkladanie ponúk zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Ako TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, v súčasnosti používaná technika je zastaraná a nevyhovuje požiadavkám pri prevádzkovaní kompostoviska.

„Pôjde o nákup traktora s nadstavbou - čelný nakladač, náves a štiepkovač, s predpokladanou hodnotou zákazky maximálne 97.913 eur bez DPH,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, zámer vyhlásiť verejné obstarávanie musí byť prerokovaný mestským zastupiteľstvom pred oficiálnym oznámením vyhlásenia verejného obstarávania v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.

„Výsledkom by mala byť kúpna zmluva, ktorá nadobudne účinnosť, ak Environmentálny fond uzavrie s mestom Trenčín zmluvu o poskytnutí podpory formou dotácie (95 %). Spoluúčasť mesta na financovaní projektu vo výške 5 % bude krytá rozpočtom. Žiadosť o dotáciu sme už podali, čakáme, či bude úspešná,“ konštatovala trenčianska hovorkyňa.

Podľa vestníka Úradu pre verejné obstarávanie je lehota na predkladanie ponúk najneskôr do 20. marca do 10.00 hodiny. Kritériom vyhodnotenia je najnižšia cena, pri výberovom konaní použijú elektronickú aukciu.