Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín začal s dezinfekciou niektorých verejných priestorov

Za pomoci Dobrovoľného hasičského zboru v Žarnovici začali s dezinfekciou miest so zvýšeným pohybom osôb. Dezinfikujú lavičky na verejných priestranstvách, autobusové zastávky, bankomaty v meste, priestor zdravotného strediska, vstup do obchodov, vývarovniach, pošty, pekárne. Na snímke dobrovoľní hasiči dezinfikujú autobusovú zastávku v Žarnovici 30. marca 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dezinfekčný roztok používa mesto pri prevádzke krytej plavárne. Tá je zatvorená, a tak môže využiť zásoby, ktoré sú zatiaľ dostatočné.

Trenčín 30. marca (TASR) – Trenčianska radnica začala v pondelok s dezinfekciou vybraných verejných priestorov. Dezinfekciu bude vykonávať dvakrát do týždňa.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, dezinfekciu vykonávajú pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov (MHSL) dvojpercentným roztokom chlórnanu sodného.

Až do odvolania sa bude dezinfikovať 33 autobusových zastávok vrátane medzimestských zastávok na stanici. Prioritne pôjde o sedacie plochy a označníky. Dezinfekcia sa týka aj 15 podchodov a niekoľkých schodísk, kde sa zameria najmä na držadlá. V pozornosti sú teda plochy, ktorých sa ľudia dotýkajú,“ uviedla Ságová.

Dezinfekčný roztok používa mesto pri prevádzke krytej plavárne. Tá je zatvorená, a tak môže využiť zásoby, ktoré sú zatiaľ dostatočné. Dezinfekciu vykonávajú pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov pomocou postrekovačov na verejnú zeleň. „Prosíme občanov, aby sa nepohybovali v okolí práve dezinfikovaných plôch. Počas prác ich na to upozornia i zamestnanci MHSL,“ doplnila hovorkyňa.