Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

TRENČÍN: Most do zóny Ostrov bude od pondelka pre chodcov uzavretý

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dôvodom je rekonštrukcia mosta, dostanú sa tam iba kyvadlovou dopravou.

Trenčín 18. júna (TASR) – Od pondelka 22. júna sa chodci nedostanú cez most do rekreačnej zóny Ostrov v Trenčíne. Dôvodom je rekonštrukcia mosta, dostanú sa tam iba kyvadlovou dopravou.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, na moste sa začalo pracovať už 15. júna, od pondelka bude celý most staveniskom. Z bezpečnostných dôvodov preto po ňom nebude možné prejsť peši. "Ide o úzky most, preto i napriek enormnej snahe všetkých zainteresovaných nie je možné počas jeho ďalšej rekonštrukcie zabezpečiť bezpečný pohyb pre všetkých a zároveň potrebný priestor na stavebnú činnosť," uviedla Ságová.

Do rekreačnej zóny Ostrov sa podľa nej ľudia dostanú autobusom, ktorý bude premávať od krytej plavárne po križovatku k autokempingu na Ostrove v 15-minútových intervaloch v režime od 8.00 do 12.00, od 13.00 do 17.00 a od 18.00 do 21.00 hodiny. "Osobné vozidlá počas dňa po moste prejdú, dopravu bude riadiť svetelná signalizácia. V nočných hodinách môže byť most úplne uzavretý pre všetku dopravu s výnimkou stavebných strojov. Celú situáciu bude počas dňa koordinovať mestská polícia," doplnila trenčianska hovorkyňa.

Rekonštrukcia mosta do rekreačnej zóny Ostrov je súčasťou tzv. malej stavby, ktorá súvisí s modernizáciou železničnej trate.