Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Návrh zakázať kasína v Trenčíne nezískal podporu zastupiteľstva

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa zákona o hazardných hrách môže obec (mesto) ustanoviť všeobecne záväzným nariadením, že na jej území nemožno umiestniť kasíno v budovách uvedených v zákone.

Trenčín 22. septembra (TASR) – Na území mesta Trenčín nebudú zakázané hazardné hry. Poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva v stredu neschválili návrh všeobecne záväzného nariadenia o zákaze umiestnenia herní a kasín na území mesta.

Výsledkom nového všeobecne záväzného nariadenia, ktoré predložil predseda finančnej a majetkovej komisie trenčianskej radnice Peter Hošták, mal byť zákaz umiestňovať herne a kasína v budovách, v ktorých ich umožňuje zriadiť zákon.

V zmysle zákona o hazardných hrách je možné herňu umiestniť v hoteloch, moteloch, penziónoch, v budovách na obchod a služby, v budovách na kultúru a na verejnú zábavu a v bytových domoch, ak s tým písomne vyjadrí súhlas nadpolovičná väčšina všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v bytovom dome. Kasíno zákon umožňuje umiestniť v hoteloch, moteloch, penziónoch, v budovách na obchod a služby, v budovách na kultúru a na verejnú zábavu.

Podľa zákona o hazardných hrách môže obec (mesto) ustanoviť všeobecne záväzným nariadením, že na jej území nemožno umiestniť kasíno v budovách uvedených v zákone, pričom toto všeobecne záväzné nariadenie musí platiť na celom území obce.