Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín odstránil z centra mesta nefunkčné telefónne búdky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Náklady na odstránenie zaplatilo mesto.

Trenčín 4. mája (TASR) – Trenčianska radnica odstránila z centra mesta štyri nefunkčné telefónne búdky. V posledných rokoch plnili len funkciu reklamných stavieb. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

„Cesta k ich odstráneniu nebola úplne jednoduchá. Mesto je vlastníkom pozemkov, na ktorých stáli telefónne búdky. Boli tam umiestnené bez majetkovoprávneho vyrovnania, bez zmluvného vzťahu a boli užívané neoprávnene. Mesto zistilo spoločnosť, ktorá zabezpečovala prenájom reklamných plôch. Spoločnosť bola len nájomcom prístreškov, no doklady o nájme nepredložila. Vlastníkom stavieb mala byť firma z ostrovného štátu v Karibiku,“ uviedla hovorkyňa.

Mesto podľa nej využilo zmenu legislatívy a v roku 2018 podalo príslušnému stavebnému úradu ohlásenie odstránenia reklamných stavieb. Stavebný úrad vyzval nájomcu prístreškov a predpokladaného vlastníka stavieb, aby preukázali vlastníctvo k stavbám a povolenie stavebného úradu. Nájomca na výzvu nereagoval. Firma z Karibiku nekomunikovala vôbec.

„Príslušný stavebný úrad, ktorým je obec Skalka nad Váhom, vydal mestu Trenčín súhlas na odstránenie prístreškov. Búdky demontovali pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov. Náklady na odstránenie zaplatilo mesto. Mohlo by si ich vymáhať od vlastníka stavieb, ale ten nebol nijako preukázaný,“ uzavrela Ságová.