Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín bude mať komisiu pre dohľad nad ukončením výstavby železnice

Trenčín, ilustračné foto Foto: Miro

Bude mať štyroch členov z radov poslancov zastupiteľstva. Jej kreovanie dnes schválili poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva.

Trenčín 25. februára (TASR) – Trenčianske mestské zastupiteľstvo bude mať novú dočasnú komisiu pre dohľad nad ukončením výstavby modernizácie železničnej trate. Bude mať štyroch členov z radov poslancov zastupiteľstva. Jej kreovanie dnes schválili poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva.

Podľa poslanca Miloša Mičegu bude jej cieľom eliminovať negatívne vplyvy výstavby na mesto a jeho obyvateľov. „Hlavnou úlohou komisie by malo byť identifikovanie problémov s výstavbou ešte pred kolaudáciou jednotlivých stavebných objektov. Ak sa nám podarí v spolupráci s obyvateľmi mesta zachytiť aspoň niektoré stavebné 'nedorobky' a následne ich odstrániť na náklady Železníc Slovenskej republiky (ŽSR), bude mať komisia svoj význam,“ priblížil Mičega s tým, že po kolaudácii by sa už mesto so ŽSR len ťažko dohodlo na odstránení nedostatkov.

K riešeniu problémov by podľa neho mali prispieť aj obyvatelia mesta svojimi podnetmi. „Komisia umožní všetkým Trenčanom prostredníctvom rôznych informačných kanálov zasielať podnety na jedno miesto. Forma môže byť rôzna – písomne, elektronicky, telefonicky či osobne. Občan môže podať podnet aj neformálnym spôsobom. Môže to byť napríklad aj zaslanie fotografie,“ doplnil Mičega. Ako dodal, zriadením komisie podáva mesto pomocnú ruku aj ŽSR, ktoré sa budú môcť v niektorých problematických veciach obracať priamo na ňu.