Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne dnes začali s celoplošným čistením ciest a chodníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Ján Siman

Čistenie budú robiť 24 hodín denne, pri čistení chodníkov a parkov budú pomáhať aj verejnoprospešní a aktivační pracovníci.

Trenčín 16. marca (TASR) – V Trenčíne sa dnes začalo s celoplošným ručným a strojovým čistením mesta po zime. Pre mesto ho zmluvne robí spoločnosť Marius Pedersen, čistiť budú v etapách podľa harmonogramu pre jednotlivé mestské časti a potrvá do 24. apríla.

Ako TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, čistenie budú robiť 24 hodín denne, pri čistení chodníkov a parkov budú pomáhať aj verejnoprospešní a aktivační pracovníci. „Čiastočné čistiace a prípravné práce začali už koncom februára v centre mesta, na chodníkoch pri ceste I/61, v parku M. R. Štefánika a napríklad i na uliciach Gen. Svobodu, Saratovská, Východná,“ priblížila Ságová.

Niektoré časti ciest podľa nej nie je možné vyčistiť kvalitne bez preparkovania automobilov. V problematických lokalitách mesto tak ako v minulom roku umiestni značky zákazu státia s uvedeným termínom čistenia, prípadne budú vodiči upozornení na čistenie oznamom za stieračmi. „Žiadame občanov o spoluprácu a rešpektovanie dočasne umiestnených zákazových značiek. Len tak môže byť zabezpečené lepšie a rýchlejšie vyčistenie mestských ulíc,“ doplnila trenčianska hovorkyňa.

Podľa harmonogramu sa dnes od 6.00 hodiny začalo s čistením ulíc a chodníkov v mestskej časti Stred, 23. marca sa začne s čistením mestskej časti Juh, 27. marca mestskej časti Sever a 9. apríla sa začne s čistením mestskej časti Západ.