Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne chcú za 246.000 eur vymeniť staré výbojky za LED svietidlá

Ilustračné foto Foto: Gabriela Dolinská

Päťpercentný podiel mesta na projekte bude tvoriť 12.350 eur.

Trenčín 6. júla (TASR) – Mesto Trenčín chce najneskôr do konca tohto roka zmodernizovať verejné osvetlenie. Výmena 350 morálne zastaraných svietidiel s ortuťovými výbojkami na 20 uliciach v meste za energeticky úspornejšie LED svietidlá by mala stáť 246.000 eur vrátane DPH. Podstatnú časť investície by mali pokryť finančné zdroje z eurofondov.

Mestské zastupiteľstvo v Trenčíne na svojom minulotýždňovom zasadnutí schválilo návrh primátora mesta Richarda Rybníčka predložiť žiadosť o nenávratný finančný príspevok na komplexnú modernizáciu časti verejného osvetlenia v meste Trenčín vo výške 246.000 eur. Päťpercentný podiel mesta na projekte bude tvoriť 12.350 eur.

"Mesto Trenčín zareagovalo na výzvu Ministerstva hospodárstva SR o získanie nenávratného finančného príspevku na modernizáciu časti verejného osvetlenia. Uzávierka prijímania žiadostí o nenávratný finančný príspevok je do vyčerpania finančných prostriedkov alokovaných na výzvu, alebo do uplynutia termínu na predkladania žiadosti, ktorý je 30. 9. 2015. V rámci celého procesu je potrebné vypracovať svetelno-technickú štúdiu určenej oblasti modernizácie verejného osvetlenia," uvádza sa v dôvodovej správe predloženej zastupiteľstvu.

Na základe vypracovanej svetelno-technickej štúdie je možné podať žiadosť o získanie nenávratného finančného príspevku na Ministerstve hospodárstva SR. Následne je potrebné začať proces verejného obstarávania na dodávateľa modernizácie. Jednou z najdôležitejších podmienok výzvy je ukončenie všetkých prác do konca tohto roka.