Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčianska elektrická železnica prepravila vyše 11.000 cestujúcich

Na archívnej snímke zo 6. januára 2014 vlaková súprava na úzkorozchodnej železničnej trati Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Súčasťou prevádzky TREŽ bolo tento rok aj sprístupnené depo električky, v ktorom je unikátna dopravná expozícia.

Trenčianska Teplá 6. októbra (TASR) – Počas letnej turistickej sezóny prepravila Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami viac ako 11.000 cestujúcich.

Ako informoval riaditeľ neziskovej organizácie TREŽ Dušan Nosál, Trenčianska elektrická železnica sa aj tento rok pasuje s protipandemickými opatreniami a prísnymi pravidlami. Aj napriek tomu sa jej tematické jazdy i letná prevádzka tešili veľkej obľube u miestnych, ale aj turistov. V poradí siedmu letnú sezónu si nenechalo ujsť 11.251 priaznivcov historickej železnice.
Na archívnej snímke zo 6. januára 2014 dievčatko kýva vo vlakovej súprave na úzkorozchodnej železničnej trati Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Súčasťou prevádzky TREŽ bolo tento rok aj sprístupnené depo električky, v ktorom je unikátna dopravná expozícia. Pravidelná letná prevádza TREŽ bola oproti minulým rokom trošku pozmenená.

„TREŽ upravila svoju prevádzku tak, aby mohla jazdiť aj v prípade postupného zhoršovania epidemiologickej situácie. Jazdy sme predĺžili až na štyri kalendárne mesiace,“ informoval Nosál.

Unikátny vláčik najazdil len počas letnej sezóny medzi mestom Trenčianske Teplice a obcou Trenčianska Teplá takmer 1800 kilometrov. Vypravených bolo skoro 300 vlakových súprav, expozíciu v depe videlo 3500 návštevníkov. Prevádzku TREŽ dlhodobo finančne podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj.