Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Unikajúce auto na Považí nezastavila ani guľka v motorovej časti

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Muža sa podarilo zastaviť až policajnej hliadke v Považskej Bystrici.

Považská Bystrica 23. apríla (TASR) – Vodič osobného motorového vozidla značky Ford nereagoval na znamenia policajtov v žilinskej časti Považský Chlmec, zvýšil rýchlosť a snažil sa im uniknúť. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, začal unikať smerom na Bytču, kde odbočil na cestu do Považskej Bystrice.

„Počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov. Nereagoval na viaceré výzvy polície dávané výstražným svetelným a zvukovým znamením, preto policajti použili varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu. Ani po ňom však vodič vozidlo nezastavil a ďalšia strela už bola mierená na prenasledované vozidlo. Strela zasiahla motorovú časť,“ informuje polícia.

Vozidlo ani po výstrele nezastavilo a pokračovalo v jazde, zastaviť sa ho podarilo až policajnej hliadke v Považskej Bystrici. K zraneniam osôb nedošlo. Za volantom sedel 44-ročný muž zo Žiliny. Na mieste sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

„Policajt z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Ďalšie okolnosti prípadu sa vyšetrujú," doplnila polícia.