Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach nad Bebravou začali s opravami ciest

Ilustračné foto. Foto: TASR

Oprava ciest prebieha takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica.

Bánovce nad Bebravou 30. júna (TASR) - Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.

"Takzvaná trysková metóda sa používa predovšetkým na rekonštrukciu výtlkov, prepadlín, špár, poškodených krajníc ciest a väčších poškodených plôch. Tlakom vzduchu sa očistí poškodené miesto na vozovke, kde sa následne cez trysky zapracuje zmes asfaltovej emulzie a kameniva," priblížila radnica s tým, že takto opravené miesto rýchlo tuhne, vďaka čomu nie je obmedzená premávka na ceste počas opravy.

Samospráva postupne zabezpečí opravu viacerých úsekov ciest na uliciach Slatinská, Husitská, Kukučínova, Komenského, Gorazdova, Murgašova, J. Kráľa, M. Urbana, Družstevná, Cibislavská, J. Matušku, M. R. Štefánika, K Zornici, Farská, A. Kmeťa, Sasinkova, J. Kačku, Rumunská, ďalej na sídlisku Stred v okolí nákupného centra, pri požiarnej zbrojnici, pred Domom smútku i ďalšie lokality.