Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bojniciach ožijú legendy z histórie zámku, mesta a regiónu

Pohľad na Bojnický zámok, archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podujatie sa uskutoční formou divadelných obrázkov priamo vo viacerých historických častiach mesta od podvečerných do nočných hodín.

Bojnice 8. júna (TASR) - V historických častiach Bojníc ožijú legendy z histórie zámku, mesta i regiónu. Príbeh o bosorke, Pókyho dukátoch či Baťovcoch si tam bude môcť verejnosť pozrieť v rámci nového umelecko-priateľského projektu Divadelnej spoločnosti pod názvom Legendy ožívajú. Uskutoční sa 19. júna, 24. júla a 11. septembra.

"Umelecký a priateľský projekt je venovaný histórii regiónu a jeho záujmom je oživiť divadlo a cestovný ruch na hornej Nitre," informoval ďalej v utorok TASR režisér Vojtech Bartko.

Podujatie sa uskutoční formou divadelných obrázkov priamo vo viacerých historických častiach mesta od podvečerných do nočných hodín. Predstaví sa v ňom 40 umelcov, profesionálnych i ochotníckych hercov z divadelných súborov z hornej Nitry, tanečníkov z tanečného klubu Mimikry Bojnice i členov Sokoliarov Aquila Bojnice. "Návštevníci sa pútavou formou inscenovaných príbehov dozvedia zaujímavosti z histórie zámku, mesta a regiónu. Príbehy na seba nenadväzujú, každý vypovedá svoju legendu," priblížil Bartko.

Projekt má podľa neho ambíciu príjemným spôsobom poučiť, ale i zabaviť návštevníkov podujatia a vzbudiť, respektíve prehĺbiť v nich záujem o poznanie dejín. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.