Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

V bytovke na sídlisku Stred v P.Bystrici došlo k menšiemu výbuchu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K výbuchu došlo v bytovke vzdialenej len niekoľko metrov od považskobystrickej hasičskej stanice.

Považská Bystrica 26. apríla (TASR) – V bytovom dome na sídlisku Stred v Považskej Bystrici došlo v pondelok popoludní k menšiemu výbuchu, ktorý vyrazil okno na najvyššom medziposchodí.

Ako informovalo mesto Považská Bystrica na sociálnej sieti, k výbuchu došlo v bytovke vzdialenej len niekoľko metrov od považskobystrickej hasičskej stanice.

Krízový štáb mesta Považská Bystrica okamžite po tejto udalosti oslovil statika, aby realizoval obhliadku miesta s cieľom zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov bytového domu. V súčasnosti zasahujú na mieste hasiči aj policajti. Pri prechode touto lokalitou buďte prosím opatrní,“ informuje mesto.

Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, výbuch na vrchných poschodiach paneláku spôsobila neznáma výbušnina. V dôsledku výbuchu došlo k poškodeniu niekoľkých vstupných dverí bytov, boli porozbíjané sklené výplne na schodisku a poškodené ďalšie časti interiéru paneláku. Obyvateľov bytovky evakuovali.

Škoda spôsobená výbuchom zatiaľ nebola vyčíslená. Najdôležitejšie je však to, že pri výbuchu nedošlo k zraneniu obyvateľov domu a ani usmrteniu žiadnej osoby. Policajti sú namieste a vykonávajú všetky potrebné procesné úkony." Na miesto výbuchu privolali aj expertov na výbušniny.