Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

V centre Prievidze začali vianočné trhy, ich súčasťou je aj klzisko

Stánky s tovarom či občerstvením, kultúrny program či mobilnú ľadovú plochu ponúkajú vianočné trhy v Prievidzi, ktoré v pondelok 14. decembra 2015 slávnostne otvoril svojím vystúpením folklórny súbor Vtáčnik z Prievidze. Predvianočný čas v meste podujatie spestrí až do 23. decembra 2015. Na snímke stánky s medovníkmi. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Na vianočný kultúrny program v podaní speváckych skupín denných centier Bôbar, Necpaly, Píly a Zväzu zdravotne postihnutých, JASS-u a ZUŠ sa môžu návštevníci trhov tešiť 18. decembra.

Prievidza 14. decembra (TASR) - Stánky s tovarom, občerstvením, kultúrny program a mobilnú ľadovú plochu ponúkajú vianočné trhy v Prievidzi, ktoré dnes popoludní slávnostne otvoril vystúpením folklórny súbor (FS) Vtáčnik z Prievidze. Podujatie spestrí predvianočný čas až do 23. decembra.

Ako uviedol hovorca Prievidze Michal Ďureje, centrum mesta zaplavil sezónny trh s predajom rôzneho tovaru a občerstvenia. "Pripravili sme tiež kultúrny program v podaní folklórnych súborov, speváckych skupín seniorov z denných centier mesta Prievidza a Základnej umeleckej školy (ZUŠ) L. Stančeka v Prievidzi, ktorí sprostredkujú vlnu folklóru, vianočných vinšov a dobrej nálady," priblížil.

Doplnil, že aj tento rok môže verejnosť bezplatne využiť mobilnú ľadovú plochu, ktorej prevádzku spustilo mesto v nedeľu 13. decembra. K dispozícii je malým i veľkým korčuliarom denne od 8. do 21. hodiny. V prevádzke bude do 7. januára 2016 a jej ďalšie využívanie bude záležať najmä od klimatických podmienok.

Na vianočný kultúrny program v podaní speváckych skupín denných centier Bôbar, Necpaly, Píly a Zväzu zdravotne postihnutých, JASS-u a ZUŠ sa môžu návštevníci trhov tešiť 18. decembra. O deň neskôr program trhov spestrí vystúpenie FS Bukovinka z Radobice a tradičný výlov vianočných kaprov. Spevácky zbor Rozkvet z Prievidze a FS Rokôška z Nitrianskeho Rudna sa predstavia 20. decembra, 21. a 22. decembra popoludní bude môcť verejnosť zakúpením primátorského punču prispieť na činnosť neziskovej organizácie Harmónia.

Vianočné trhy 23. decembra popoludní zakončí vystúpenie FS Hájiček z Chrenovca-Brusna a príchod skautov zo 14. zboru Prievidza s Betlehemským svetlom.