Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Dubnici nad Váhom spustili do prevádzky systém zdieľaných bicyklov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Obyvatelia a návštevníci mesta môžu aj v tomto roku využívať služby bikesharingu, ktorý ponúka zelenšiu formu prepravy v rámci mesta a mestskej časti Prejta.

Dubnica nad Váhom 5. júna (TASR) - Mesto Dubnica nad Váhom oficiálne spustilo od soboty (3. 6.) prevádzku systému zdieľaných bicyklov. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.

Obyvatelia a návštevníci mesta môžu podľa nej aj v tomto roku využívať služby bikesharingu, ktorý ponúka zelenšiu formu prepravy za pracovnými, školskými či inými povinnosťami v rámci mesta a mestskej časti Prejta.

"Radi by sme informovali tých užívateľov, ktorým zostali zakúpené voľné minúty z predchádzajúceho obdobia, že v najbližších dňoch im budú uvedené zostatkové minúty nahrávané do užívateľského konta," priblížila Blajsková.

Služby bikesharingu je možné využívať jednorazovo, ale aj dlhodobo zakúpením si špeciálnych programov poskytujúcich 10.000 a 20.000 predplatených zelených minút. Jednorazovo je možné odomknúť bicykel na pol hodinu za 0,40 eura.