Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky kraj má kapacitu na zaočkovanie pre viac ako 10 tisíc ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na trenčianskom výstavisku budú očkovacie tímy preočkovávať záujemcov vakcínou AstraZeneca s víkendovou kapacitou 5000 miest, 2500 v sobotu a 2500 v nedeľu.

Trenčín/Prievidza 19. júna (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) otvoril v sobotu obe svoje veľkokapacitné očkovacie centrá. Pre záujemcov o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 sprístupnil v Prievidzi a Trenčíne pre tento víkend viac ako 10.000 termínov. Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Vo veľkokapacitnom centre v Prievidzi budú zdravotníci obidva víkendové dni podávať vakcínu Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Na víkend je k dispozícii 5004 miest, 2502 v sobotu a rovnaký počet aj v nedeľu (20.6.).

Na trenčianskom výstavisku budú očkovacie tímy preočkovávať záujemcov vakcínou AstraZeneca s víkendovou kapacitou 5000 miest, 2500 v sobotu a 2500 v nedeľu. Občania si musia so sebou priniesť aj potvrdenie o očkovaní prvou dávkou.

"Prosíme ľudí, aby si nezabudli zobrať občiansky preukaz, preukaz poistenca, mobil za účelom kontroly termínu, času a miesta očkovania. Odporúčame tiež priniesť si vyplnené tlačivá - anamnestický dotazník a písomný informovaný súhlas," dodala Kukučková.