Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Handlovej vytvorili slovenský rekord v najdlhšom tenisovom maratóne

Na snímke účastníci rekordu pózujú pre spoločnú fotografiu po obdržaní certifikátu za vytvorenie rekordu, 12. septembra 2021 v Handlovej. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tenisový maratón sa uskutočnil na kurte na Ulici 29. augusta 89, zúčastnili sa na ňom rôzne vekové skupiny.

Handlová 12. septembra (TASR) – Ustanovujúci slovenský rekord v najdlhšom tenisovom maratóne vytvorili tento víkend v Handlovej. Hralo sa 24 hodín a zapojilo sa doň 47 účastníkov, ktorí odohrali 361 gemov. Pre TASR to v nedeľu povedal Igor Svítok zo Slovenských rekordov.

„Najrýchlejšie oficiálne zmerané podanie dosiahlo 147 kilometrov za hodinu,“ doplnil Svítok.

Tenisový maratón sa uskutočnil na kurte na Ulici 29. augusta 89, zúčastnili sa na ňom rôzne vekové skupiny. Organizátor Martin Uríček uviedol, že ide o prvý ročník podujatia. Priaznivci bieleho športu hrali od soboty (11. 9.) 12.00 h do nedeľňajšieho poludnia. Väčšinou sa hrali štvorhry. „Najstarší účastníci majú po šesťdesiatke, sú to páni, ktorí hrajú aj handlovskú tenisovú ligu,“ priblížil Uríček.

V knihe slovenských rekordov bol len jeden rekord v hraní tenisu, keď štvorica hrala tenis 24 hodín. Tiež je zapísaný zberateľ drevených tenisových rakiet. „Táto kolekcia pozostávala z 866 kusov a dostala sa aj do Guinnessovej knihy svetových rekordov,“ podotkol Svítok. Ako dodal, vidieť ju možno v múzeu v Bratislave.