Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V kuchyni rodinného domu v Pravenci horelo, príčiny požiaru zisťujú

Ilustračné foto Foto: TASR

Išlo o požiar v kuchyni rodinného domu, ktorý sa postupne rozšíril na elektroinštaláciu a priľahlé vybavenie. Priestor bol silno zadymený.

Pravenec 17. augusta (TASR) - V kuchyni rodinného domu v Pravenci v okrese Prievidza vo štvrtok (16.8.) večer horelo. Pri požiari zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvoma kusmi techniky, informoval v piatok TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Išlo o požiar v kuchyni rodinného domu, ktorý sa postupne rozšíril na elektroinštaláciu a priľahlé vybavenie. Priestor bol silno zadymený. "Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch odpojili rodinný dom od prívodu energií a prostredníctvom jedného vysokotlakého prúdu požiar zlikvidovali. Súčasne vykonali prieskum objektu, pričom vo vnútri domu sa nikto nenachádzal. Následne priestory odvetrali pretlakovým ventilátorom a pomocou termovíznej kamery skontrolovali požiarisko," opísal Petrík.

Po odvetraní domu hasiči miesto udalosti podľa neho odovzdali majiteľovi a príslušníkom polície. "Pri udalosti nikto neutrpel zranenie. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal.