Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V partizánskej nemocnici zaočkovali viac ako 800 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Po nahlásení sa na termín nemocnica následne na základe dopytu objednáva daný počet vakcín.

Partizánske 21. januára (TASR) – Zdravotníci v nemocnici v Partizánskom k štvrtku zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 približne 250 tamojších zamestnancov. Spolu so zdravotníkmi z regiónu nemocničný personál dal vakcínu viac ako 800 ľuďom.

Aktuálne zdravotníci očkujú policajtov a zamestnancov domovov sociálnych služieb, pokračujú aj vo vakcinácii zdravotníkov z regiónu. TASR o tom informovala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka Svetu zdravia, pod ktorý nemocnica patrí.

„Na termín očkovania proti ochoreniu COVID-19 v partizánskej nemocnici sa môžu určené skupiny ľudí prihlásiť online prostredníctvom národného portálu www.korona.gov.sk," pripomenula Fedáková. Prvé voľné termíny sú konkrétne definovaným skupinám v zmysle národnej očkovacej stratégie podľa nej k dispozícii od pondelka 25. januára.

„Očkovanie v partizánskej nemocnici sa bude konať vo vakcinačnom centre v priestoroch ambulancie pohotovostnej služby. Vakcinačné centrum bude v prevádzke od 8:00 do 15:00, obedňajšia prestávka je v čase od 12:00 do 12:45," priblížila ďalej Fedáková.

Po nahlásení sa na termín nemocnica následne na základe dopytu objednáva daný počet vakcín. „Po príchode do vakcinačného centra, respektíve ambulancie vypĺňa pacient dotazník, v ktorom sa posudzujú rizikové faktory. Po vykonaní všetkých náležitých úkonov sa pristúpi k samotnej vakcinácii. Po tomto kroku je potrebné, aby pacient počkal na pozorovanie približne 15 minút v čakárni. U rizikových skupín je táto doba predĺžená na 30 minút," dodala.