Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V piatok začne rekonštrukcia kruhovej križovatky v centre Dubnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Počas rekonštrukcie je potrebné počítať s dočasnými obmedzeniami.

Dubnica nad Váhom 5. mája (TASR) – Najfrekventovanejšia kruhová križovatka v centre Dubnice nad Váhom si vyžiada rekonštrukciu. Od piatka do nedele (6. – 8. 5.) sa musia motoristi pripraviť na dopravné obmedzenia. Informoval o tom Miroslav Faltejsek z referátu dopravy dubnickej radnice.

Podľa riaditeľa Investičnej výstavby Slovenskej správy ciest (SSC) Žilina Ivana Brečku kruhová križovatka v centre mesta patrí k najvyťaženejším dopravným uzlom, ktorým denne prejdú tisícky vozidiel. Správcom komunikácie je Slovenská správa ciest, ktorá napokon pristupuje k jej rekonštrukcii.

Povrch križovatky je značne poškodený, nachádzajú sa na ňom deformácie a sieťové rozpady. V spolupráci s radnicou sa podarilo aj v tejto zložitej dobe nájsť finančné zdroje na opravu križovatky. S prácami začíname v piatok 6. mája popoludní, hotové by mali byť v prípade priaznivého počasia v nedeľu 8. mája,“ informoval Brečka.

Počas rekonštrukcie je potrebné počítať s dočasnými obmedzeniami. Prejazdnosť kruhovej križovatky od Trenčína, respektíve od Ilavy bude zachovaná, avšak len v jednom jazdnom pruhu. Dopravu budú regulovať zodpovedné a riadne označené osoby. Uzatvorené budú len časti miestnych komunikácií, konkrétne príjazdové cesty k okružnej križovatke z Hurbanovej ulice a z Námestia sv. Jakuba.

Obchádzková trasa bude viesť po miestnych komunikáciách sídliska Centrum I, Kollárovej ulice, Štúrovej a Hurbanovej ulice, vodiči na sídlisku Pod kaštieľom budú presmerovaní na Ulicu športovcov a na Trenčín.

Opravu poškodenej vozovky kruhovej križovatky financuje Slovenská správa ciest, ide o investíciu približne 90.000 eur. Okrem vozovky priamo v križovatke opravia aj približne 100 metrov dlhý úsek v smere na Ilavu.