Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi zrekonštruujú osvetlenie v športovej hale

Radosť fanúšikov a hráčov Prievidze. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rekonštrukciu osvetlenia v športovej hale plánoval magistrát prvotne zrealizovať do konca roka 2015.Vypracovaný projekt však preukázal nedostatky v zaťažení vnútornej nosnej konštrukcie, na ktorom je uchytené súčasné osvetlenie nad palubovkou.



Prievidza 13. mája (TASR) - Osvetlenie nad hlavnou palubovkou v športovej hale v Prievidzi prejde rekonštrukciou za viac ako 150.000 eur. Prievidzská radnica už podpísala v uplynulých dňoch zmluvu o dielo s dodávateľom prác, tie by mal zrealizovať najneskôr do začiatku augusta. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú uverejnila samospráva na oficiálnej stránke mesta.

Rekonštrukciu osvetlenia v športovej hale plánoval magistrát prvotne zrealizovať do konca roka 2015, vypracovaný projekt však preukázal nedostatky v zaťažení vnútornej nosnej konštrukcie, na ktorom je uchytené súčasné osvetlenie nad palubovkou. "Aj preto realizačná dokumentácia statiky rieši sanáciu, teda zosilnenie niektorých nevyhovujúcich prvkov nosnej konštrukcie zastrešenia športovej haly," ozrejmil pred časom hovorca mesta Michal Ďureje.

Priblížil, že nové osvetlenie musí vyhovovať normovým regulatívom pre svetlo a osvetlenie športovísk pre televízne prenosy zo športových podujatí. "Požiadavkou je plynulá regulácia minimálne v rozsahu 100 až 1000 luxov a núdzové osvetlenie hracej plochy s intenzitou osvetlenia 500 luxov a výdržou tri hodiny," doplnil.

Dodávateľom prác v domovskom stánku aktuálneho majstra Slovenska v basketbale bude na základe výsledku verejnej súťaže spoločnosť Eltodo SK, a.s., so sídlom v Bratislave, ktorá predložila najvýhodnejšiu ponuku. Cena diela predstavuje 157.077,17 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Investíciu bude radnica financovať vo väčšej miere z vlastných zdrojov a z dotácie od vlády SR vo výške 60.000 eur.