Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Trenčiansky kraj

V Púchove a v Lednických Rovniach sa predstaví 16 dychových telies

Na snímke dychová hudba Opatovanka 9. júla 2020 v Opatovej. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Program sa začne v piatok 24. mája v púchovskom Divadle, kde od 13.30 h bude súťažiť kategória detských dychových hudieb.

Bratislava/Púchov 22. mája (TASR) - Šestnásť dychových telies z celého Slovenska sa od piatka do nedele (24. - 26. 5.) predstaví v Púchove a v Lednických Rovniach v rámci 27. ročníka celoštátnej súťaže a prehliadky dychovej hudby Oddychovka. Informoval o tom Michal Stahl z Národného osvetového centra (NOC).

Vyhlasovateľom súťaže je NOC, hlavným organizátorom Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici. Súčasťou prehliadky bude po niekoľkoročnej prestávke aj kategória veľkých dychových orchestrov.

Program sa začne v piatok 24. mája v púchovskom Divadle, kde od 13.30 h bude súťažiť kategória detských dychových hudieb. V sobotu (25. 5.) je v Púchove na programe súťaž veľkých dychových orchestrov od 9.30 h, v Kultúrnom zariadení RONA sa predstavia malé dychové hudby. Od 17.00 h sa v Divadle začne koncert Lukáš Oravec Quartet, po ňom bude na pešej zóne v Púchove sprievod dychových hudieb a následne promenádny koncert.

"Posledný deň sa začne slávnostnou svätou omšou s dychovou hudbou v kostole sv. Michala v Lednických Rovniach (8.00 h). Park pri kaštieli v Lednických Rovniach bude následne miestom koncertu dychových hudieb, ktorý vyústi do sprievodu od kaštieľa ku kultúrnemu zariadeniu. Záverečný slávnostný koncert víťazov a vyhlásenie výsledkov súťaže bude v amfiteátri od 14.00 h," doplnil Stahl.