Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji klesol počet dopravných nehôd a ich obetí

Ilustračná snímka. Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Na slovenských cestách sa od začiatku roka stalo 2761 dopravných nehôd, čo je o 486 menej ako v rovnakom období minulého roku.

Trenčín 7. apríla (TASR) – Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa od začiatku roka stalo 249 dopravných nehôd, čo je o 74 menej, ako v rovnakom období minulého roku. Informoval o tom odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Dopravné nehody na cestách TSK si v tomto roku vyžiadali šesť ľudských životov, čo je o dva menej, ako v roku 2019. Ťažké zranenia utrpelo pri nehodách v TSK 16 osôb (medziročný pokles o osem).

Na slovenských cestách sa od začiatku roka stalo 2761 dopravných nehôd, čo je o 486 menej ako v rovnakom období minulého roku. Zomrelo pri nich 58 ľudí (medziročný nárast o 11). Počet obetí dopravných nehôd stúpol medziročne o 23 percent.

Najviac obetí má Žilinský samosprávny kraj, kde tento rok pri dopravných nehodách vyhaslo už 15 ľudských životov. Počet obetí stúpol medziročne o 13. Najmenej obetí – štyri, majú tento rok dopravné nehody na cestách Košického samosprávneho kraja.