Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji ubudol počet obetí i nehôd zavinených alkoholom

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Počas prvých štyroch mesiacov tohto roka sa na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) stalo 241 dopravných nehôd, čo je o 80 menej, ako v rovnakom období minulého roka.

Trenčín 18. mája (TASR) – Počas prvých štyroch mesiacov tohto roka sa na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) stalo 241 dopravných nehôd, čo je o 80 menej, ako v rovnakom období minulého roka. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Nehody si v TSK od začiatku roka do konca apríla vyžiadali tri ľudské životy (medziročný pokles o sedem), 12 osôb utrpelo ťažké a 126 ľahké zranenia.

Najviac dopravných nehôd sa v TSK stalo za prvé štyri mesiace v okrese Prievidza (77), najmenej v okrese Partizánske (7).

V 38 prípadoch boli vinníci dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu. Počet dopravných nehôd zavinených osobami pod vplyvom alkoholu klesol v TSK medziročne o osem. Najviac vinníkov dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu bolo v prvých štyroch mesiacoch v TSK v okrese Považská Bystrica (9), Nové Mesto nad Váhom a Prievidza (po osem). Žiadne nehoda pod vplyvom alkoholu nebola v okrese Bánovce nad Bebravou.