Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne oslávia Deň Európy minifestivalom Európa v Trenčíne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Minifestival Európa v Trenčíne sa začína v pondelok o 16.00 h, program je naplánovaný do neskorých nočných hodín.

Trenčín 9. mája (TASR) - Koncerty, diskusie, literatúra a zážitkový workshop čakajú v pondelok návštevníkov trenčianskeho Posádkového klubu v rámci minifestivalu Európa v Trenčíne pri príležitosti Dňa Európy.

Ako informovala manažérka medzinárodných vzťahov Trenčín 2026 Terina Slezák Barčáková, na podujatí vystúpi Chór vážskych muzikantov, čerstvý držiteľ Radio_Head Awards Isama Zing a ženské trio Sutari z Poľska. Pripravená je panelová diskusia odborníkov na kultúru a európsku politiku, zážitkový workshop organizácie Post Bellum, kultúrna prechádzka mestom, Literárny klub o európskych hodnotách v literatúre a premietanie kolekcie vizuálnych diel, ktoré vznikli ako reakcia na vpád ruských vojsk na Ukrajinu.

"Podujatím Európa v Trenčíne sa zapájame do európskej oslavy Dňa Európy, ktorá už má tradíciu, u nás však ešte nie je vžitá. Hoci ide o oslavu, aktuálne témy sú vážne - vojna na Ukrajine nastavuje naše uvažovanie. Práve teraz je dôležité prihlásiť sa k demokratickým hodnotám, oceniť, že sme členmi Európskej únie, a zároveň si pripomenúť, že je veľmi dôležité nepoľaviť v solidarite k Ukrajine a ľuďom, ktorí našli svoje útočisko na Slovensku a aj v našom meste," uviedla Slezák Barčáková.

Minifestival Európa v Trenčíne sa začína v pondelok o 16.00 h, program je naplánovaný do neskorých nočných hodín.