Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne vyhlásili fotosúťaž s tematikou Ľudovíta Štúra

Ľudovít Štúr Foto: TASR/fotoreprodukcia

Každý, kto sa zapojí do súťaže, získa bezplatný vstup na Trenčiansky hrad.

Trenčín 4. novembra (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región vyhlásil fotografickú súťaž s tematikou Ľudovíta Štúra nazvanú Z každého rohu Štúr. Súťaž potrvá do konca novembra, o víťazoch rozhodne najviac "lajkov" na facebookovom profile TSK.

Ako informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK, vyhlasovatelia súťaže očakávajú fotografie napríklad s bustami Ľudovíta Štúra, fotografie s knihou o Štúrovi, v podobnom kabáte, ako nosieval, snímky z jeho rodnej obce, ale i fotografie, ktoré súvisia s jeho životom a pôsobením.

"K fotografii okrem svojho mena a kontaktných údajov môžu autori pripojiť aj príbeh, ktorý rozpovie, kde a za akých okolností fotografia vznikla. Snímku spolu s kontaktnými údajmi možno zasielať aj na e-mailovú adresu sutaze@tsk.sk. Do predmetu správy je potrebné uviesť STUR 2015," uviedla Rezáková.

Ako dodala, každý, kto sa zapojí do súťaže, všetci nadšenci "Štúrmódy" a znalci jeho života automaticky získajú bezplatný vstup na Trenčiansky hrad. "Ceny do súťaže venuje KOCR Trenčín región a Trenčiansky samosprávny kraj. Navyše Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktoré má v správe Trenčiansky hrad, pre súťažiacich aj širokú verejnosť pripravuje prekvapenie v podobe stretnutia ŠtúrŠtýl na Trenčianskom hrade, ktoré sa uskutoční v decembri tohto roku," doplnila Rezáková.