Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji klesol počet hospitalizovaných s covidom o 38 %

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Päť pacientov bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

Trenčín 31. mája (TASR) – V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) bolo v nedeľu (30. 5.) hospitalizovaných 52 pacientov s ochorením COVID-19. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom ich počet klesol o 32 (38 percent). Päť pacientov bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Vyplýva to z údajov Národného centra zdravotníckych informácií.

Najviac, 22 pacientov ležalo s ochorením COVID-19 v TSK v Trenčianskom okrese, z nich štyria boli na umelej pľúcnej ventilácii. Nasledovali okresy Považská Bystrica (15, jeden na umelej ventilácii), Myjava (osem), Partizánske (štyria) a Prievidza (traja). V okresoch Ilava, Bánovce nad Bebravou, Púchov a Nové Mesto nad Váhom nebol hospitalizovaný žiadny pacient s ochorením COVID-19.

Na Slovensku bolo v nedeľu hospitalizovaných 356 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, z nich 39 bolo na umelej pľúcnej ventilácii. Najviac pacientov s ochorením COVID-19 ležalo v nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja (71), najmenej v Bratislavskom a Trnavskom samosprávnom kraji (oba kraje po 17).