Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Verejné osvetlenie v obci Bošany zmodernizujú takmer za 450.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Modernizáciu osvetlenia bude financovať z komerčného úveru cez program Munseff, ktorý je určený na financovanie projektov energetických úspor obcí.

Bošany 23. júna (TASR) - Výmena starých svietidiel za nové s LED technológiou, ako aj ich doplnenie na 490 kusov prinesie modernizácia verejného osvetlenia v Bošanoch v okrese Partizánske. Projekt zrealizuje akciová spoločnosť O.S.V.O. comp so sídlom v Prešove za 449.719,95 eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z informácie o uzavretí zmluvy zverejnenej dnes vo vestníku verejného obstarávania.

Projekt modernizácie verejného osvetlenia s použitím LED technológie vrátane riadiaceho systému pripojeného na vzdialený dispečing nadväzuje na audit, ktorý poukázal na nedostatky a nevyhovujúci stav súčasného osvetlenia a priniesť by mal podľa starostu Bošian Branislava Pajdu aj úsporu spotreby elektrickej energie. "Zahŕňa výmenu, ako i doplnenie svietidiel v celej obci, vrátane časti Baštín," spresnil.

Pôvodnú cenu zákazky obec odhadla na 375.257,03 eura bez DPH. Modernizáciu osvetlenia bude financovať z komerčného úveru cez program Munseff, ktorý je určený na financovanie projektov energetických úspor obcí. Zmluvu s dodávateľom prác podpísali Bošany 17. júna, projekt by mal zrealizovať do 31. augusta tohto roka.