Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Vianočná výzdoba v Novákoch bude rovnaká ako po minulé roky

Ilustračné foto Foto: TASRTomáš Halász

Vyzdobené budú najmä tie frekventovanejšie časti.

Nováky 28. novembra (TASR) - Rovnakú vianočnú výzdobu ako po minulé roky bude mať aj v tomto roku mesto Nováky. S inštaláciou svetelných reťazí, girlánd, symbolov či vločiek najmä v najfrekventovanejších častiach mesta začala samospráva ešte uplynulý týždeň. Informoval o tom Anton Horný z Mestského úradu v Novákoch.

"Mesto Nováky má tak ako každý rok aj tentoraz zabezpečenú tradičnú svetelnú vianočnú výzdobu, ktorú tvorí hlavne svetelná výzdoba rôznych častí ulíc a budov. Vyzdobené budú najmä tie frekventovanejšie časti, kde sa stretáva najviac obyvateľov a návštevníkov mesta, ako je Námestie SNP, ulice A. Hlinku, M. R. Štefánika, G. Košťála, Pribinova, Rastislavova, Jesenského, autobusová stanica a časť Horné Lelovce," priblížil Horný.

Doplnil, že radnica v tomto roku investuje hlavne do údržby a opráv značného množstva existujúcich prvkov, pričom niektoré opotrebované prvky vianočnej výzdoby nahradí novými. "Ide hlavne o výmenu svetelných girlánd, ktorými sú nasvietené tri smreky na Námestí SNP," spresnil a vyčíslil, že predpokladané náklady na montáž vianočnej výzdoby, jej pripojenie na sieť, kontrolu funkčnosti, výmenu žiaroviek, materiálové zabezpečenie na drobné opravy, doplnenie a výmenu jednotlivých prvkov, odpojenie vianočnej výzdoby od siete, demontáž a jej uskladnenie by nemali prekročiť sumu 7650 eur.

S inštaláciou svetelných girlánd na stromoch, previsoch nad komunikáciami, svetelných dekorov na stĺpoch verejného osvetlenia či svetelných reťazí pod atikami budov tento rok začali v Novákoch už 16. novembra. Rôzne dekory a prvky pribúdajú aj na viacerých ihličnanoch v centre mesta. "Vianočná výzdoba bude v meste rozsvietená tradične 5. decembra, t.j. deň pred sviatkom svätého Mikuláša," dodal Horný.