Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Vláda schválila dotáciu 550.000 eur na most v Považskej Bystrici

Sprava minister vnútra Robert Kaliňák, predseda vlády SR Robert Fico a minister financií Peter Kažimír počas výjazdového rokovania vlády, 25. marca 2015 v Trenčíne. Foto: TASR

Podľa premiéra Roberta Fica sa dnes vláda snažila rozdeliť dotácie tak, aby mali praktický význam.

Trenčín 25. marca (TASR) – Vláda SR vyčlenila na rekonštrukciu Orlovského mosta ponad Váh a inundačný kanál v Považskej Bystrici 550.000 eur. Ide o najväčšiu čiastku z 2,2-miliónovej dotácie, ktorú na dnešnom výjazdovom zasadnutí v Trenčíne kabinet schválil na konkrétne projekty v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK).

Podľa premiéra Roberta Fica sa dnes vláda snažila rozdeliť dotácie tak, aby mali praktický význam. Orlovský most je dlhodobo v zlom technickom stave, na jeho rekonštrukciu sú potrebné asi tri milióny eur, TSK nie je schopný zabezpečiť jeho opravu iba z vlastných zdrojov.

V Správe ciest TSK je spolu 629 mostov, z toho na cestách III. triedy 464 a zvyšných 165 na cestách II. triedy. Stavebný stav mostov je zadefinovaný od úplne bezchybných až po veľmi zlé. Podľa jednotlivých kategórií je v Trenčianskom kraji 33 bezchybných mostov, 62 vo veľmi dobrom stave, 275 v dobrom stave, 189 v uspokojivom, 41 v zlom a 29 mostov vo veľmi zlom stave. Do kategórie - most v havarijnom stave v roku 2013 nepatril ani jeden most v Trenčianskom kraji.