Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Vo FN Trenčín pre COVID-19 opäť zakázali návštevy na oddeleniach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z dôvodu vzniku nových infekčných ložísk nového koronavírusu na našich oddeleniach sme od 13. apríla pristúpili k opätovnému zákazu návštev, uviedla nemocnica.

Trenčín 13. apríla (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín opäť zakázali návštevy na oddeleniach. Dôvodom je zhoršenie epidemiologickej situácie. Ako TASR informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová, aktuálne je v nemocnici hospitalizovaných 71 pacientov s ochorením na COVID-19, ďalších šesť čaká na výsledok PCR testu.

„Vzhľadom na postupne sa zlepšujúcu epidemiologickú situáciu sme síce návštevy s účinnosťou od 4. apríla povolili, ale z dôvodu vzniku nových infekčných ložísk nového koronavírusu na našich oddeleniach sme od 13. apríla pristúpili k opätovnému zákazu návštev na nadchádzajúce dva týždne," doplnila hovorkyňa.

Rozšírenie infekcie môže byť podľa nej aj dôsledkom nedisciplinovanosti návštevníkov. V minulosti sa bežne stávalo, že počas chrípkového obdobia boli návštevy v nemocnici zakázané až do zlepšenia epidemiologickej situácie.