Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Motorkár prekročil rýchlosť so 6 rokov neplatným evidenčným číslom

Prievidzskí dopravní policajti na ceste I/9 z Prievidze do Novák namerali motocyklistu, ktorého vodič o niečo viac pridal na rýchlosti ako stanovuje zákon. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti zistili, že motocyklista sa opakovane dopúšťal porušení pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, preto mu na mieste zadržali vodičský preukaz.

Prievidza 13. mája (TASR) – Tisíceurová pokuta a trojročný zákaz šoférovania hrozia 32-ročnému motocyklistovi, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 61 kilometrov za hodinu. Jazdil na motocykli, ktorému sa skončila platnosť prevozného evidenčného čísla pred šiestimi rokmi.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti, na ceste medzi Prievidzou a Novákmi namerali vodičovi rýchlosť 151 kilometrov za hodinu.

Policajti zistili, že motocyklista sa opakovane dopúšťal porušení pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, preto mu na mieste zadržali vodičský preukaz. Ten mu vrátili len pred necelým mesiacom.

Priestupok sa bude riešiť v správnom konaní na okresnom dopravnom inšpektoráte, kde mu môžu uložiť pokutu do 1000 eur a zákaz riadiť motorové vozidlá do troch rokov,“ informuje polícia.