Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Cesty v Trenčianskom kraji sú zjazdné, cez víkend si cestári poradili

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zjazdné sú podľa SSC aj všetky horské priechody na území kraja, na horskom priechode Skýcov a Fačkovské sedlo je dvojcentimetrová vrstva kašovitého snehu.

Trenčín 5. januára (TASR) – Všetky cesty a cestné úseky na území Trenčianskeho samosprávneho kraja sú aj po nedeľnom (4. 1.) snežení zjazdné. Na niektorých úsekoch ciest a horských priechodoch v kraji je kašovitý sneh. Vyplýva to z informácií Slovenskej správy ciest (SSC) o zjazdnosti.

Vrstva kašovitého snehu od jedného do troch centimetrov je na cestách III. triedy v obvode Prievidza, Myjava, Púchov, Ilava a Považská Bystrica. Vodiči na nich musia používať zimné pneumatiky.

Zjazdné sú podľa SSC aj všetky horské priechody na území kraja, na horskom priechode Skýcov a Fačkovské sedlo je dvojcentimetrová vrstva kašovitého snehu. Horské priechody Šútovce a Fačkovské sedlo sú počas celej zimnej sezóny uzavreté pre vozidlá nad 10 metrov.

Ako TASR informovali z dispečingu Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja, všetky cesty v krajskej správe sú zjazdné, údržbu momentálne zabezpečuje deväť posýpacích vozidiel.