Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Výstava v Hornonitrianskom múzeu priblíži svet v podobe lega

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Andrej Galica

Návštevníci si budú môcť zo stavebnice i niečo postaviť.

Prievidza 1. júna (TASR) - Mesto, pamiatky či postavy z filmov vytvorené z lega ponúka výstava Svet v kocke, ktorú vo svojich priestoroch sprístupnilo Hornonitrianske múzeum v Prievidzi. Návštevníci si budú môcť zo stavebnice i niečo postaviť. TASR o tom informovala Zita Radosová z oddelenia komunikácie a marketingu múzea.

"Z najslávnejšej stavebnice na svete je postavené životom pulzujúce mesto s funkčnou dopravou, zo sveta filmu sa návštevníci môžu tešiť na Harryho Pottera, Jurský park, Hviezdne vojny, Krotiteľov duchov, Mimoňov či robota menom Wall-E," načrtla Radosová.

Na svoje si podľa nej prídu aj priaznivci vláčikov či kultúrno-historických pamiatok, ktorých iste uchvátia lego modely reálnych stavieb vrátane vybraných dôležitých budov Prievidze. "Zásluhou interaktívnych prvkov výstavy sa návštevníci všetkých vekových kategórií nebudú musieť na lego len pozerať. Do sýtosti sa môžu vyhrať s niektorými výtvormi alebo popustiť uzdu fantázii a zo známej stavebnice skonštruovať niečo vlastné," priblížila.

Výstavu Svet v kocke pripravilo múzeum v spolupráci s TatraLUG - slovenským lego fanklubom. Verejnosť ju môže navštíviť až do 14. septembra.