Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Výstava v Regionarte predstavuje tvorbu Eleny Nedeliakovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Kolekciu charakteristických prírodných výjavov, krajinárskych scenérií, detailných zákutí a zátiší dopĺňa novšia abstraktná rovina autorkinej tvorby, priblížila Janka Zubajová z RKC.

Prievidza 22. apríla (TASR) - Tvorbu neprofesionálnej výtvarníčky Eleny Nedeliakovej predstavuje nová výstava pod názvom Harmónia prírody v galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi. Jej diela si tam návštevníci môžu pozrieť od štvrtka (21. 4.) do 17. mája. TASR o tom informovala Jana Hvojniková z RKC v Prievidzi.

"Kolekciu charakteristických prírodných výjavov, krajinárskych scenérií, detailných zákutí a zátiší dopĺňa novšia abstraktná rovina autorkinej tvorby," priblížila Janka Zubajová z RKC.

Nedeliaková sa narodila pred 75 rokmi v Kostolišti. Absolvovala štúdium na niekdajšej strednej priemyselnej škole konzervátorskej, pracovala v potravinárstve a školstve. Tvorbe sa začala venovať pred desiatimi rokmi. Od roku 2010 sa pravidelne zúčastňuje na tvorivej súťaži neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Prievidza. Za svoje diela získala i viaceré ocenenia.