Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Z 52 záujemcov nastúpi na hokejovú akadémiu v Trenčíne dvadsať

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V rámci všeobecných testov museli žiaci preukázať svoje zručnosti a kvality v behu na 50 metrov, šesťminútovom behu na vytrvalosť, skoku do diaľky z miesta či hode loptou.

Trenčín 26. apríla (TASR) – Záujem študovať v budúcom školskom roku v Hokejovej akadémii Strednej športovej školy Trenčín prejavilo 52 uchádzačov, v septembri nastúpi do školy 20 z nich. Prijímacie skúšky absolvovali v bubline.

Ako informovala riaditeľka školy Iveta Petríková Rosinová, na mladých hokejistov čakali po povinných antigénových testoch najskôr psychotesty, všeobecné testy v športovej hale a špeciálne testy na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne.

„Pre nás je dôležité preveriť nielen talent uchádzačov, ale aj ich fyzické a psychické atribúty. Štúdium na škole je náročné, snažíme sa však vychovávať vzdelaných a psychicky pripravených športovcov,“ povedala riaditeľka.

V rámci všeobecných testov museli žiaci preukázať svoje zručnosti a kvality v behu na 50 metrov, šesťminútovom behu na vytrvalosť, skoku do diaľky z miesta či hode loptou. Na ľade zas absolvovali šprint s pukom na desať metrov a 36 metrov, agility test a odohrali tri priateľské zápasy.