Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

DLHO SA Z ÚLOVKU NETEŠIL: Za krádež liečiv hrozí mužovi väzenie

Na policajnej snímke ukradnuté liečivá. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Krádežou mal obvinený spôsobiť majiteľovi lekárne škodu takmer 900 eur.

Partizánske 6. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na dva roky hrozí 27-ročnému mužovi, ktorý mal z lekárne v Partizánskom ukradnúť väčšie množstvo liečiv rôznych druhov a značiek. Muža policajti z Partizánskeho obvinili z prečinu krádeže. TASR o tom v piatok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Obvinený mal prísť v nočných hodinách k zadnému vchodu do lekárne v Partizánskom. Pomocou kľúča, ktorý vraj našiel v dverách, mal vojsť do vnútorného priestoru, kde údajne postupne z regálov vzal liečivá rôznych druhov a značiek," uviedla Kuzmová.

Krádežou mal podľa nej obvinený spôsobiť majiteľovi lekárne škodu takmer 900 eur. "Muž sa však dlho z vykonanej krádeže netešil. Krátko po čine ho zadržali pracovníci SBS služby a odovzdali ho polícii, ktorá mu obmedzila osobnú slobodu. Po zadržaní mu v tele zistili prítomnosť omamných látok," doplnila hovorkyňa.

Poverený príslušník spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Obvinený tak čaká na rozhodnutie súdu o väzbe v cele policajného zaistenia. Muž bol už v minulosti súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť.